Team

Corporate Finance

Equity Research

Bild av Markus Augustsson

Markus Augustsson

Head of Equity Research

Telefon: 076-235 03 20

Linkedin

@

Bild av Bertil Nilsson

Bertil Nilsson

Senior analytiker

Telefon: 070-434 90 03

Linkedin

@

Bild av Niklas Elmhammer

Niklas Elmhammer

Senior analytiker

Telefon: 070-898 39 59

Linkedin

@

Bild av Mats Hyttinge

Mats Hyttinge

Senior analytiker

Telefon: 073-338 50 67

Linkedin

@

Bild av Caroline Berglund

Caroline Berglund

Strategic Business Manager

Telefon: 073-382 10 82

Linkedin

@

Bild av Bengt Furberg

Bengt Furberg

Medicinsk expert

Watermark
3D prima

inkClub förvärvar 3D Prima

29 jan 2019

I januari 2019 förvärvade inkClub e-handelsbolaget 3D Prima (firmanamn: Prima Printer Nordic AB och nedan benämnt ”bolaget”), den största e-handelsleverantören av 3D-produkter i Norden. Bolaget säljer 3D-skrivare, 3D-skannrar och 3D-pennor samt en stor variation av olika tillbehör i eget och andra välkända varumärken.

Med förvärvet fortsätter inkClub att expandera och tar nu steget in i framtidens utskrifter. Förvärvet avser huvuddelen av bolaget och befäster sin ställning som ledande företag och e-handlare inom utskrifter i Norden.

Jarl Securities agerade exklusiv finansiell rådgivare åt säljarna.

Citat från 3D Prima:

Jacob Mårtensson, Grundare & VD, 3D Prima säger att: ”3D Prima är en snabbväxande e-handelsspelare och vi var en av de första med att sälja 3D-skrivarprodukter online. När vi letade efter nya ägare var det viktigt att de hade en förståelse för vår affärsmodell. InkClub har både erfarenheten och e-handelsexpertisen som vi tror kommer vara väldigt viktigt nu när 3D Prima växer till ett större bolag. Jarl Securities spelade en avgörande roll när de hjälpte oss att sälja bolaget till rätt aktör. De förstår marknaden inom e-handel och teamet på Jarl Securities levererade över förväntan.”

 

Martin Benckert, VD på InkClub kommenterar: ”Vi ser starkt på framtiden inom 3D-print. Det öppnar upp en helt ny marknad för oss utöver den etablerade bläck- och tonermarknaden. Segmentet visar på hög marknadspotential och vi tycker att det är extra spännande att satsa på denna nischaktör. Vi kommer nu att ligga i framkant inom den nya teknologin.”

Citat från Jarl Securities:

Magnus Haegermark, Vice President, Jarl Securities: ”Vi är mycket nöjda med att funnit en strategisk partner till 3D Prima. InkClub är den givna partnern och stärker nu sitt erbjudande som en av de starkaste e-handelsaktörer i Norden. 3D-printing är ingen hype utan ett verktyg för både företag och konsumenter i både kreativ och tillverkande miljö ”.

Press: http://www.ehandel.se/inkClub-koper-3DPrimacom-satsar-pa-framtidens-skrivare,14147.html

Bild av Magnus Haegermark

Magnus Haegermark

Vice President

Telefon: 073-759 76 54

@

Bild av David Pode

David Pode

Analytiker

Telefon: 070-540 99 55

@